աղցաններ խոհանոց քաղաք
- Խոհանոց, Կյանք

Օրիգինալ աղցաններ պատրաստելու 5 հեշտ տարբերակ

Աղցաններն ամենօրյա և տոնական սեղանի անբաժանելի մասն են: Վիտամիններով հարուստ և համեղ սնունդ ստանալու համար աղցանները հրաշալի տարբերակ են: Իսկ սեղանն ավելի գեղեցիկ և հագեցած դարձնելու համար մեծ ջանքեր պետք չեն: Ուստի կարելի է հաճախ հաճելի անակնկալ պատրաստել ընտանիքի անդամների համար: «Քաղաք»-ը ներկայացնում է օրիգինալ աղցանների տարբերակներ, որոնք կարող են զարդարել ձեր սեղանը:

Մանդարիններով աղցանԲաղադրություն
50 գ կանաչ սոխ
2 մանդարին
1 խնձոր
100 գ ֆետա պանիր
150 գ կոտրիչ
150 գրամ ընկույզ
2-3 գազար գազար
1 ավոկադո
80 մլ ձիթապտղի յուղ
2 թեյի գդալ բալզամիկ քացախ

Պատրաստման եղանակը
60 մլ ձիթապտղի յուղը, գինին, բալզամիկ քացախը, շաքարը, մանանեխը, աղը եւ պղպեղը խառնել: Պատրաստել սոուս: Կտրել կանաչ սոխը: Մաքրեք խնձորը, ավոկադոն եւ մանդարինները: Քերիչով մանրացնել գազարը և պանիրը: Մանր կտրատել ընկույզը: Խառնել ամբողջը: Ավելացնել կոտրիչ եւ 20 մլ ձիթապտղի յուղ: Համեմել աղցանը սոուսով և մատուցել: Աղցանը պետք չէ պահել մեկ օրից ավել:

Իտալական աղցանԶարմանալի չէ, իտալական խոհանոցը ամենատարածվածը, զարմանալին եւ համեղն է: Հասարակ և նույնիսկ անհամատեղելի մթերքներից նրանք գիտեն գլուխգործոցներ պատրաստել: Ահա դրա վառ օրինակը:

Բաղադրությունը

400 գ մածուկ
90 գ պանիր պանիր
1 ձիթապտուղ
200 գ երշիկ
5 թելի գդալ ձիթապտղի յուղ
1 սխտոր, մեխակ
3 թեյի գդալ բալզամիկ քացախ
Աղ, պղպեղ `ըստ ճաշակի

Սնկով և ծովախեցգետնի խոզուկներով աղցանԲաղադրությունը
200 գր շամպինիոն
200 գր ծովախեցգետնի ձողիկներ
1 գազար
1 սոխ
պահածոյացված եգիպտացորեն
հազարի տերեւներ
բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը
Շամպինիոնները շերտատել եւ տապակել ուժեղ կրակի վրա, շատ քիչ յուղով, մինչև ջուրը գոլորշանա: Սոխը բաժանել 4 մասի, մանրել, ավելացնել սնկին, գազարը անցկացնել խոշոր քերիչով եւ կրկին ավելացնել սնկին: Տապակել մինչեւ պատրաստ լինելը: Վերջում համեմել: Ծովախեցգետնի ձողիկները կտրատել: Խորը ափսեի մեջ խառնել բոլոր բաղադրիչներն ու մատուցել՝ ձևավորելով հազարի տերևներով:

Աղցան «Հունական»
Բաղադրությունը

2 քաղցր պղպեղ
3 լոլիկ
5 ոչ մեծ թարմ վարունգ
կես կարմիր սոխ
150 գր բրինզա պանիր
15 ձիթապտուղ առանց կորիզի
1 ճ. գդալ կիտրոնի հյութ
2 պճեղ սխտոր
աղ, պղպեղ
կես թեյի գդալ օրեգանո
4 ճ. գդալ բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները խոշոր կտրատել, լցնել ափսեի մեջ: Վրան լցնել կիսալուսնաձև կտրատած սոխը: Առանձին ամանի մեջ ճզմել սխտորը, ավելացնել աղ, պղպեղ, կիտրոնի հյութ եւ բուսական յուղ: Խառնել եւ ցողել աղցանը: Վրան լցնել քառակուսիներով կտրատած պանիրը, օրեգանոն ու զարդարել ձիթապտղով:

 Աղցան բազուկով, գազարով և նուռով
Բաղադրությունը
2 թեյի գդալ ձիթապտղի յուղ
2 թեյի գդալ խնձորի քացախ
3 գազար
1 նուռ
2 բազուկ
աղը և պղպեղն ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը
Խոշոր քերիչով գազարը մանրացնել։ Բազուկը նույնպես կտրատել։ Ավելացնել նռան հատիկները։ Խառնել ձիթապտղի յուղն ու խնձորի քացախը։ Աղն ու պղպեղը ավելացնել և զարդարել ըստ ճաշակի։ Բարի ախորժակ։

Կարդա նաև՝ 

Մեկնաբանություններ